mijn verhaal

Ik ben begonnen met schrijven in 2014. In dat jaar was ik mijzelf tegengekomen en had het besluit genomen dat ik niet meer wilde leven. Na een, min of meer gedwongen, opname volgde een moeilijke en zware periode die uiteindelijk geleidt heeft naar het punt waar ik nu in het leven sta.

In die periode ben ik tot de ontdekking gekomen dat schrijven voor mij een goede manier was om mijn hoofd leeg te maken. Het heeft mij ook geholpen om voor mijzelf en voor mijn omgeving duidelijk te krijgen wat er aan de hand was.

Ik ben mijn ervaringen gaan delen en kreeg daar veel positieve reacties op van mensen die in een soortgelijke situatie zaten. Mijn verhaal heeft hen steun gegeven en gaf hen woorden voor hun eigen gedachten en gevoel. Toen iemand zei dat ik maar een boekje moest schrijven hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het eerste deel van ‘De Eeuwige Idioot’ was een feit.

Mijn verhaal is in het kort terug te lezen op deze site, samen met alles wat ik verder geschreven heb.

Mijn naam is Koos de Boed. Ik ben in 1965 geboren in Nijverdal.  Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik doorgebracht in Hoogeveen.

Vanaf 2018 maak ik mij sterk voor de inzet van ervaringsdeskundigen op het gebied van suïcidaliteit.

Ik ben nu werkzaam als ervaringsdeskundige Suïcidaliteit voor verschillende organisaties:

  • Bestuursadviseur/Initiatiefnemer Stichting Herstelproces
  • Landelijk Coördinator/Initiatiefnemer Stichting Suïcide Preventie Centrum
  • Voorzitter werkgroep suïcidepreventie MIND

waar ik over schrijf

Ik schrijf over eigenlijk alles wat mij bezig houd. Mijn emoties, mijn gedachten, mijn gevoel en hoe ik daarmee omga. Ik schrijf ook over wat mij bezig houd op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg, zowel positief als kritisch opbouwend.

Maar het gaat altijd vanuit mijn visie, mijn beleving. Ik schrijf open en eerlijk, maar dat wil niet zeggen dat mijn mening de enige juiste mening is. Het is en blijft mijn gevoel, mijn ervaring en mijn visie. Het is dan ook niet mijn bedoeling om iemand te kwetsen of uit te lokken. Mocht iemand dat wel zo ervaren dan spijt mij dat, het is mijn intentie niet.

Alles wat ik schrijf is openbaar en mag gedeeld of gebruikt worden, liefst met bronvermelding. Ik zou het op prijs stellen dat als er iets gebruikt gaat worden, mij dat verteld wordt.

oranje

Deze site heeft een hele specifieke basiskleur, oranje. Ik heb niet zomaar deze kleur gekozen, het is een kleur die voor mij niet zo voor de hand ligt.

In de tijd dat ik te maken had met ernstige suïcidale gedachten was er een hele specifieke kleur waar ik erg van overstuur raakte. Oranje was voor mijn hoofd de zogenoemde rode lap voor een stier.

De reden waarom dit was weet ik niet, ik weet alleen dat ik de kleur niet kon zien zonder daar rustig bij te blijven. En ik kwam de kleur uiteraard overal tegen. Ik weet niet of het u ooit is opgevallen, maar als je bij een instelling of organisatie die iets doet met geestelijke gezondheid binnenloopt is in veel gevallen oranje de hoofdkleur. En ik kan u vertellen dat ik vaak bij dit soort organisaties binnen ben geweest.

Het voelt voor mij dan ook als een soort van overwinning dat ik nu zover ben hersteld dat ik gewoon oranje als hoofdkleur voor mijn website kan gebruiken.

mijn favorieten

wil je wat met mij delen of heb je een vraag?

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...
%d bloggers liken dit: