Bedankt dat ik jou heb mogen leren kennen!


De weg die ik moet gaan om mijzelf te zijn en te blijven wordt steeds beter afgebakend. Ik leer steeds meer over mijzelf, jammer genoeg regelmatig op een harde manier, en leer mijzelf steeds iets beter kennen. De onderstaande tekening spreekt mij dan ook erg aan, een silhouet die door de tekenaar steeds duidelijker gemaakt wordt.

De tekenaar is volgens mij niet 1 persoon, het zijn er meerdere. Iedereen die ik ontmoet maakt onderdeel uit van die tekenaar. Want iedereen die ik ontmoet, ontmoet ik niet zomaar.
Zoals de tekst aangeeft ben ik van mening dat er een reden is waarom ik mensen ontmoet. Wat die reden is, is niet altijd meteen duidelijk. Maar vaak gaan de mensen in de loop van de tijd iets betekenen in mijn persoonlijke ontwikkeling of in mijn beroepsmatige ontwikkeling. Daarom ben ik ook blij met iedereen die ik leer kennen.
Er zijn mensen die tijdelijk mijn pad kruisen en er zijn mensen die blijven hangen. Beide zijn belangrijk voor mij, want of je nou langs komt of meeloopt, ik leer wat van iedereen. Soms ben ik het gewoon nodig dat iemand even kort mijn pad kruist, soms voor een harde les, soms om even bij te sturen.
Soms doet het afscheid nemen pijn, maar is loslaten wel nodig. Soms omdat het beter is voor mij en soms omdat het beter is voor de ander. Maar iedereen die ik op mijn pad tegenkom ben ik nodig, want hierdoor worden dingen mogelijk die ik anders voor onmogelijk had gehouden.
Ik leer nieuwe mensen kennen
En dat was in het begin wel wennen
Want ik was wel vaak alleen
Met maar een paar mensen om mij heen.
In de afgelopen jaren
Ben ik mensen om mij heen aan het vergaren
Vanuit een visie en met een doel
En soms gewoon vanuit mijn gevoel.
Contact via Facebook of LinkedIn
En soms zat er een ontmoeting in.
Live contacten zijn beperkt
Maar dat is wat voor mij tot nu toe goed werkt.
Nu breekt de tijd voor mij aan
Om ook op sociaal gebied verder te gaan
Privé de contacten uit te breiden
Om mij uit de “eenzaamheid” te leiden.
Tijd om eens te gaan praten
Met de mensen die mij niet in de steek hebben gelaten.
Tijd om leuke dingen te ondernemen
En anderen daarin mee te nemen.
Voor iedereen die ik nu heb ontmoet
Bedankt, het doet mij goed
Met jullie, of dank zij
Komen mijn dromen dichterbij.
Sommige mensen die ik heb leren kennen in de afgelopen twee jaar zijn voor mij de bron geweest van mijn motivatie en energie om te doen wat ik nu doe, en daar ben ik zeer dankbaar voor. Ik zal geen namen noemen, omdat ik dat niet correct vind, maar waarschijnlijk weten de personen dat zelf wel.
Ik heb in deze jaren mensen leren kennen die ik hoop vaker tegen te komen en te spreken, omdat ik die ontmoetingen prettig vind. Ik heb mensen leren kennen die mij hebben doen inzien dat vrienden nog bestaan. En ik ben mensen tegen gekomen aan wie ik het predicaat dierbare vriend geef. Mensen die mij het vertrouwen in echte vriendschap hebben teruggegeven.
Door iedereen die ik in de afgelopen tijd heb ontmoet (via sociaal media of live) ben ik in staat om verder te gaan op mijn pad.Dus voor jullie allemaal:

Bedankt dat ik jou heb mogen leren kennen.

 
 
 
 

%d bloggers liken dit: