De Eeuwige Idioot
Uitgaande van de oorspronkelijke herkomst van het woord vind ik mijzelf idioot. Ik ben namelijk mijzelf en veel mensen vinden mij apart. Ik zit daar niet mee, ik ben wie ik ben en doe wat ik doe en als je daar niet mee uit de voeten kunt dan is dat jouw probleem en niet de mijne.
Ik ben een hele lange tijd niet mijzelf geweest, wel gedaan alsof, maar speelde grotendeels een rol. Het leven was eigenlijk een groot toneelstuk. Nu ben ik mijzelf, ik doe af en toe vast nog wel eens een concessie, maar dat komt zelden voor.
Nu ik dan eindelijk mijzelf ben hoop ik dat voor de rest van mijn leven, en de tijd erna, ik dat ook blijf. Dus voor eeuwig, vandaar de titel “de eeuwige idioot, ik ben gewoon mijzelf”.




Na dit eerste boekje ben ik verder gegaan met schrijven, ik was nog lang niet uitverteld. Ik wilde nog vertellen over mijn spirituele ervaringen en over mijn (voorlopig) laatste grote terugval. Mijn ervaringen delen blijft voor mij een belangrijk onderdeel van mijn herstel en, dat hoop ik in ieder geval, kunnen tot steun zijn voor anderen. Na het publiceren in 2017 van “De Eeuwige Idioot, ik ben gewoon mijzelf” zijn in oktober 2018, nog 2 boekjes gepubliceerd. Uiteraard maakt de Eeuwige Idioot ook deel uit van de nieuwe titels, want ik blijf mijzelf, de eeuwige idioot.
Ik ben gewoon mijzelf
Koos de Boed heeft op jonge leeftijd een trauma opgelopen. Op latere leeftijd komt hij hierdoor in een persoonlijke crisis terecht. Een depressie, suïcidepoging, de nodige medicatie en hulpverlening later is hij nu werkzaam als ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg.
Koos schrijft open en eerlijk over zijn gevoel, zijn emotie en steekt zijn mening over gevoelige thema’s niet onder stoelen of banken. Naast zijn herstelverhaal bevat dit boek dan ook een aantal artikelen die hij geschreven heeft.

“Koos is heel open over depressie en suïcidaal zijn. Treffend eindigt hij hierover: “Dus als je er mee te maken hebt, geef dan ruimte, geef vrijheid, geef tijd, geef vertrouwen en accepteer. Hoe dan ook, ga het onderwerp niet uit de weg, verzwijg het niet en maak het bespreekbaar. En zeg aub nooit, echt nooit, dat je het begrijpt. Want dat doe je niet, kun je niet.
Koos de Boed: bedankt voor al je wijze Inzichten! Ik ben weer een stuk rijker!”

“Ik denk dat er voor velen veel herkenning kan zijn ook al zijn de situaties niet 1 op 1 over te zetten. Er zullen mensen zijn die wat terugschrikken over het tweede gedeelte van je boek. Ik vind het dapper dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen hierover.”
Ik zie wat jij niet ziet
Koos de Boed vertelt in zijn tweede boek over de ervaringen die hij heeft opgedaan op het gebied van spiritualiteit. De titel van dit tweede boek maakt al duidelijk dat er een onderwerp ter sprake komt die door de psychiatrie snel wordt weggezet als psychose. Koos beschrijft hoe hij te maken heeft gehad, en nog steeds heeft, met zaken die voor de gemiddelde mens niet normaal zijn. Hij ziet dingen die niet voor iedereen zijn weggelegd en zeker niet voor iedereen geloofwaardig zijn.
Ik val terug en sta op
Koos de Boed vertelt in zijn derde boek over de ervaringen die hij heeft opgedaan op het gebied van depressie en suïcidaliteit. De titel van dit derde boek maakt al duidelijk dat het gaat om een ervaring waar veel mensen mee te maken hebben, een terugval.
Koos beschrijft hoe hij onverwachts te maken kreeg met een terugval en hoe hij weer opkrabbelde. Voor hem is deze, voorlopig, laatste terugval een duidelijk voorbeeld dat herstel iets is waar je de rest van je leven mee te maken hebt.

“Zojuist het prachtige boek van Koos de Boed gelezen: ‘De eeuwige idioot valt terug en staat op’.
De schrijver is erg open over het trauma dat hem trof.
Veel herkenning leverde het mij op, ondanks ‘Andere problematiek’.

Ik dicht mijn suïcidale gedachten
Koos de Boed heeft in de vorige drie delen uit “De Eeuwige Idioot’ serie (De Eeuwige Idioot, De Eeuwige Idioot valt en staat op en De Eeuwige Idioot ziet meer) beschreven hoe hij zijn leven ervaart. In dit deel richt hij zich op de suïcidale gedachten die hij heeft en hoe hij dat ervaart.
Het verwoorden van zijn suïcidale gedachten in gedichten zijn voor Koos een vorm van suïcidepreventie. Hij dicht zijn gedachten uit zijn hoofd. Hierdoor ontstaat er in zijn hoofd ruimte voor andere, meer helpende gedachten.
Door een van de boeken aan te schaffen steun je meteen een goed doel . 75% van de opbrengst gaat naar de Stichting Suïcide Preventie Centrum. De Stichting Suïcide Preventie Centrum is een ANBI stichting.